fbpx
Search
Close this search box.

Over Het Koetshuys

Best Kept Secret of Overveen

Het Koetshuys

Het Koetshuys bloemen &more ligt verscholen aan de Bloemendaalseweg in Overveen (naast Loetje) en is gevestigd in een uniek oud koetshuis. De ruimte dateert uit eind 17e eeuw en heeft vroeger dienst gedaan als koetshuis, paardenstal en later autostalling van landgoed Belvédère. Deze authentieke sfeer is zeer goed behouden gebleven, zoals de diverse details en de oude balken aan het plafond die nog steeds goed zichtbaar zijn.

3 generaties passie voor bloemen

Als tuinman van het landgoed Belvédère was opa Langeveld vroeger dagelijks aan het werk in de kassen en de tuin van het landgoed, waar in de kassen bloemen en groente verbouwd werd voor de bewoners van het landgoed. In de jaren 60 kregen opa & oma de kans om een stuk grond, inclusief de geliefde kas & woonhuis over te nemen, waarna de eerste eigen bloemen werden geteeld en verkocht.

In de jaren 70

is de zaak overgenomen door dochter Dora en schoonzoon Frans Koelemij. Zij breidden de zaak uit met een grotere kas en een breder assortiment eigen gekweekte bloemen en tuinplanten.

In de jaren 80

kwam Freek bij de zaak en heeft deze later overgenomen van zijn ouders. De bloemenverkoop is later verplaatst van de kassen naar de authentieke ruimte van het koetshuis; een unieke locatie en door de goede ligging een ideale en koele plek voor bloemen en zijn andere passie: wijnen! Een klein maar goed gesorteerd (voornamelijk Duitse, Oostenrijkse en Franse) assortiment biologische wijnen liggen hier mooi uitgestald.

Passie voor bloemen & wijn

Naast zijn beide passies bloemen & wijn is Freek ook regelmatig op zoek naar nieuwe kwalitatief goed & hoogwaardige artikelen waar hij zelf blij van wordt. Dit als aanvulling op het altijd wisselende winkel assortiment.

Kwekerij Koelemij werd een begrip in de directe omgeving van Overveen!

Het Koetshuys

De winkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het Koetshuys staat ook wel bekend als het Best Bewaarde Geheim van Overveen!
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.